24 Mayıs 2013 Cuma

PATATESLİ HAVUÇLU TUZLU KEK





PATATESLİ HAVUÇLU TUZLU KEK
MALZEMELER
4 patates
1 havuç
10 dal maydonoz
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
100 gr taze kaşar peyniri
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Önce patatesleri ve havucu soyup küçücük tavla zarı büyüklüğünde doğruyoruz. (Rendeleyebilirsiniz de)
Maydonozları da ince kıyıyoruz.
Bütün sıvı malzemeleri çırpıyoruz.
Ardından un, kabartma tozu, baharatlar, maydonoz,küçücük doğradığımız havuç ve patatesleri ekleyip, yağlanmış kek kalıbına döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkardıktan sonra en az 5-10 dk bekletip kalıptan çıkarıyoruz.
AFİYET OLSUN  

1 yorum:

  1. Değisik bsey olucak belli insallah gzel olur daha yeni verdm fırına

    YanıtlaSil