PATATESLİ HAVUÇLU TUZLU KEK
MALZEMELER
4 patates
1 havuç
10 dal maydonoz
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
100 gr taze kaşar peyniri
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Önce patatesleri ve havucu
soyup küçücük tavla zarı büyüklüğünde doğruyoruz. (Rendeleyebilirsiniz de)
Maydonozları da ince
kıyıyoruz.
Bütün sıvı malzemeleri
çırpıyoruz.
Ardından un, kabartma tozu,
baharatlar, maydonoz,küçücük doğradığımız havuç ve patatesleri ekleyip,
yağlanmış kek kalıbına döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece
fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkardıktan sonra en
az 5-10 dk bekletip kalıptan çıkarıyoruz.
AFİYET OLSUN
Değisik bsey olucak belli insallah gzel olur daha yeni verdm fırına
YanıtlaSil