14 Haziran 2013 Cuma

BÖRÜLCELİ BULGUR PİLAVI


BÖRÜLCELİ BULGUR PİLAVI
MALZEMELER
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı sıcak su
1 buçuk çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı haşlanmış kuru börülce
YAPILIŞI
Bulguru yıkayıp tereyağ ile sıvıyağı kızdırıyor ve içinde kavuruyoruz. (pirinç pilavı gibi)
2-3 dakika kavurduktan sonra sıcak suyu ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.

Ocaktan almamıza yakın börülceleri katıp karıştırıyor, ocağı kapatıp en 15 dakika dinlendiriyoruz.  AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder