21 Haziran 2013 Cuma

ÇÖREK OTLU MİNİ KURABİYE



ÇÖREK OTLU MİNİ KURABİYE

MALZEMELER
150 gr tereyağ ya da margarin
1 su bardağı zeytinyağ ya da ayçiçeği  yağı
1 çay bardağı toz şeker
Yarım   çay bardağı çörek otu
1 yumurta ( beyazı içine sarısı dışına )
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı pul biber
1 paket kabartma tozu
4 – 4 buçuk  su bardağı un(yaklaşık)

YAPILIŞI
Oda ısısında iyice yumuşamış olan margarini, zeytinyağını, şekeri yumurtayı karıştırıyoruz.
Çörek otunu, mahlebi, biberi ekleyelim
Unun bir kısmını , kabartma tozunu, ve tuzu  ilave edip karıştıralım
Ele  ve kaba yapışmayan kıvamlı bir hamur olana kadar  gerektikçe  un ilave etmeye devam edelim
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize küçük misketler gibi yuvarlayalım ya da parça parça koparıp yayalım ve yuvarlak küçük bir kalıpla keselim.
Ayırdığımız yumurtayı üzerlerine sürelim ve 170 derecelik fırınımızda kızarana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder