ÇÖREK
OTLU MİNİ KURABİYE
MALZEMELER
1 su bardağı zeytinyağ ya da ayçiçeği yağı
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı çörek otu
1 yumurta ( beyazı içine sarısı dışına )
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı pul biber
1 paket kabartma tozu
4 – 4 buçuk
su bardağı un(yaklaşık)
YAPILIŞI
Oda ısısında iyice yumuşamış olan
margarini, zeytinyağını, şekeri yumurtayı karıştırıyoruz.
Çörek otunu, mahlebi, biberi ekleyelim
Unun bir kısmını , kabartma tozunu, ve tuzu
ilave edip karıştıralım
Ele ve kaba yapışmayan kıvamlı bir hamur olana
kadar gerektikçe un ilave etmeye devam edelim
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize küçük misketler
gibi yuvarlayalım ya da parça parça koparıp yayalım ve yuvarlak küçük bir kalıpla keselim.
Ayırdığımız yumurtayı üzerlerine sürelim ve
170 derecelik fırınımızda kızarana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder