ÇİKOLATA SOSLU TAVUK GÖĞSÜ
MALZEMELER
5
su bardağı süt
1
su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 adet damla sakızı aromalı ciklet
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
ÇİKOLATA SOSU İÇİN
1
su bardağı süt
1 su bardağı su
1.5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 su bardağı su
1.5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Unu bir tencereye alıp un kokusu çıkana kadar hafifçe kavuruyoruz.
Üzerine şekerini koyup karıştırıyoruz.
Sütünü de ilave edip,sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Ocaktan indirince yağını,vanilyasını ve damla sakızını da koyup 5 dakika kadar mikserle ya da el çırpıcısıyla çırpıyoruz.
Hafif ıslatılmış tepsiye döküyoruz.
Çikolata sosunu da pişirip,kaymak tutturmadan,ara sıra karıştırarak soğutuyoruz.Tavuk göğsünün üzerine döküyoruz.
Dolapta en az 2-3 saat bekletip,servis ediyoruz.
Unu bir tencereye alıp un kokusu çıkana kadar hafifçe kavuruyoruz.
Üzerine şekerini koyup karıştırıyoruz.
Sütünü de ilave edip,sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Ocaktan indirince yağını,vanilyasını ve damla sakızını da koyup 5 dakika kadar mikserle ya da el çırpıcısıyla çırpıyoruz.
Hafif ıslatılmış tepsiye döküyoruz.
Çikolata sosunu da pişirip,kaymak tutturmadan,ara sıra karıştırarak soğutuyoruz.Tavuk göğsünün üzerine döküyoruz.
Dolapta en az 2-3 saat bekletip,servis ediyoruz.
AFİYET
OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder