ÇİKOLATALI RULO PASTA
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 buçuk su bardağı un
Kreması için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un (tepeleme)
2 çorba kaşığı kakao
Üzeri
için:
1 poşet kakaolu krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt
80 gr bitter çikolata
YAPILIŞI
Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Üzerine toz şekeri
ilave edip, 2 dk çırpıyoruz. Unu , kabartma tozunu, vanilyayı da ekleyip tekrar
karıştırıyoruz.
Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Üzerine hazırladığımız
kek harcını yayıyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 8-10 dk pişiriyoruz. Bu
süreyi geçirmememiz gerekiyor çünkü hamurumuz sertleşir.
Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz
kremasını koymadan yağlı kağıtla rulo yapıyoruz. Çünkü soğuyunca rulo şeklinde
katlaması zor olur ve kekimiz dağılabilir.
Kremanın yapılışı:
Bir
tencereye sütü, şekeri, unu, kakaoyu koyup çırparak kaynatıyoruz.
Kısık ateşte 2-3 dk pişirdikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
Şantimizi sütle ayrı bir kasede çırpıyoruz. Soğuyan kremamızın
kıvamı çok koyu olursa şantiden biraz alıp kıvamını açabiliriz. Ya da bu işlemi
sütle de yapabiliriz.
Rulo şeklinde pasta kekimizi geriye açıp, yağlı kağıdımızı
çıkartıp, sarmayı kolaylaştırmak için yine yağlı kağıdımızın üzerine koyuyoruz.
Sonra kremamızı pasta kekinin içerisine sürüyoruz.
Yağlı kağıdın yardımıyla bir ucundan başlayarak pastamızı sıkı
bir şekilde sarıp rulo haline getiriyoruz. (Yağlı kağıt kullanma amacımız
sadece rulo yapma işlemini kolaylaştırmak)
Rulomuzun bitiş yerini servis tabağımızın altına getiriyoruz.
Pastamızın üzerini şantiyle kaplayıp soğuması için buzdolabına
kaldırıyoruz. 3-4 saat beklettikten sonra pastamızı çıkarıp, üzerine benmari
usulüyle eritilmiş çikolatayı döküp, kaplıyoruz ve tekrar buzdolabına
kaldırıyoruz. Pastamızın çikolatası sertleştiğinde dolaptan çıkartıp, servis
ediyoruz. AFİYET OLSUN
Benmari
usulü: Kasenin içerisine çikolatayı koyup bir başka kapta kaynayan suyun
içerisine oturtup eritilmesine denir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder