24 Temmuz 2013 Çarşamba

SİRKELİ TUZLU KURABİYE


SİRKELİ TUZLU KURABİYE
MALZEMELER
1 yumurta
1 paket margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı elma ya da üzüm  sirkesi
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanından biraz az pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 su bardağı susam


YAPILIŞI
Hamuru yoğuracağımız kabımıza erittiğimiz ve ılıttığımız margarinimizi, sıvı yağımızı, sirke, pudra şekeri ve tuzumuzu ilave edip elimizle karıştıralım.
Üzerine kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ve bir paket kabartma tozumuzu ilave edip yoğuralım. 
 Üzeri için kullanacağımız yumurtanın sarısı ile beyazını kaselere ayıralım. Başka bir kaseye susamdan koyalım.
Hamurdan küçük parçalar koparıp (ceviz büyüklüğünde) halkalar yapalım.
Halkaların üstünü  önce yumurta sarısına, sonra susama bolca bulayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder