SİRKELİ
TUZLU KURABİYE
MALZEMELER
1 yumurta
1 paket margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı elma ya da üzüm sirkesi
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanından biraz az pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 yumurta
1 paket margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı elma ya da üzüm sirkesi
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanından biraz az pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 su bardağı susam
YAPILIŞI
1 yumurta sarısı
1 su bardağı susam
YAPILIŞI
Hamuru yoğuracağımız kabımıza erittiğimiz ve ılıttığımız margarinimizi,
sıvı yağımızı, sirke, pudra şekeri ve tuzumuzu ilave edip elimizle
karıştıralım.
Üzerine kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ve bir paket kabartma
tozumuzu ilave edip yoğuralım.
Üzeri için kullanacağımız
yumurtanın sarısı ile beyazını kaselere ayıralım. Başka bir kaseye susamdan
koyalım.
Hamurdan küçük parçalar koparıp (ceviz büyüklüğünde) halkalar yapalım.
Halkaların üstünü önce yumurta
sarısına, sonra susama bolca bulayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar
pişirelim. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder