TAVADA KOLAY SU BÖREĞİ
MALZEMELER
3 adet yufka
2 adet yumurta
100 gr tereyağ ya da margarin
Soğuk su
Yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
İç harcı için:
1 su bardağı kadar beyaz peynir
1 tutam maydonoz
1 tutam dereotu
YAPILIŞI
Bir tavada tereyağını eritip, ocaktan alıp, ılık hale gelince
üzerine yumurtayı kırıyoruz.
Yufkayı tezgaha serip, üzerine fırça ile yağ ve yumurta
karışımından sürüyoruz ve ardından ikiye bölüyoruz.
Bir kasede beyaz peyniri rendeleyip dereotu ve maydonozu
doğrayıp karıştırıyoruz.
Bu harçtan yufkamızın üzerine serpiştiriyoruz.
Kestiğimiz yere doğru rulo yaparak sarıyoruz.
Tüm yufkalara bu işlemi uyguluyoruz.
Tavanın ortasından başlayıp dolaya dolaya ruloyu sarıyoruz.
Yufkaların tavamızı tam doldurmasına dikkat ediyoruz.
Üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup 5-6 dk beklettikten
sonra, elimizle yufkaların üzerini kapatarak bir tarafa eğip olabildiğince
suyunu döküyoruz.
Üzerine ve yanlarına sıvıyağ döküp, orta ateşte alt kısmı
kızarınca ters çevirip diğer tarafını da kızartıyoruz. Dilim dilim keserek
servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN
NOT:İsterseniz kıymalı harç ile hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder