24 Temmuz 2013 Çarşamba

TAVADA KOLAY SU BÖREĞİ




TAVADA KOLAY SU BÖREĞİ

MALZEMELER
3  adet yufka
2 adet yumurta
100 gr tereyağ ya da margarin
Soğuk su
Yarım çay bardağı kadar sıvıyağ

İç harcı için:
1 su bardağı kadar  beyaz peynir
1 tutam maydonoz
1 tutam dereotu

YAPILIŞI
Bir tavada tereyağını eritip, ocaktan alıp, ılık hale gelince üzerine yumurtayı kırıyoruz.
Yufkayı tezgaha serip, üzerine fırça ile yağ ve yumurta karışımından sürüyoruz ve ardından ikiye bölüyoruz.
Bir kasede beyaz peyniri rendeleyip dereotu ve maydonozu doğrayıp karıştırıyoruz.
Bu harçtan yufkamızın üzerine serpiştiriyoruz.
Kestiğimiz yere doğru rulo yaparak sarıyoruz.
Tüm yufkalara bu işlemi uyguluyoruz.
Tavanın ortasından başlayıp dolaya dolaya ruloyu sarıyoruz.
Yufkaların tavamızı tam doldurmasına dikkat ediyoruz.
Üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup 5-6 dk beklettikten sonra, elimizle yufkaların üzerini kapatarak bir tarafa eğip olabildiğince suyunu döküyoruz.
Üzerine ve yanlarına sıvıyağ döküp, orta ateşte alt kısmı kızarınca ters çevirip diğer tarafını da kızartıyoruz. Dilim dilim keserek servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN

NOT:İsterseniz  kıymalı harç ile hazırlayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder