PORTAKALLI, ÜZÜMLÜ, CEVİZLİ, TARÇINLI KEK J
MALZEMELER
3 adet yumurta (oda ısısında)
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı tozşeker(Ben 1
bardak ekliyorum isteğe bağlı ekleyip, çıkartabiliriz.)
1 adet portakalın kabuğu (ince rendelenmiş)
1 adet portakal suyu + 1 su bardağı olacak kadar
süt ilave ediyoruz
4 te 3 (1 su bardağından 2 parmak eksik) sıvıyağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı kuru üzüm
yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz veya kavrulmuş
fındık
YAPILIŞI
Toz şekeri,
yumurtaları,vanilyayı ve rendelenmiş portakalı çırpma kabımıza alıp mikserle
çırpıyoruz.
Portakalın
suyunu sıkıp bardağa aktarıyor ve üzerine 1 bardağı tamamlayacak kadar süt
ilave ediyoruz. Karışıma koyup hafif karıştırıyoruz.
Unu,
kabartma tozunu, tarçınla birlikte eleyip karışıma ilave ediyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kabarıp kızarana ve kürdan batırdığımızda temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kabarıp kızarana ve kürdan batırdığımızda temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
AFİYET
OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder