20 Şubat 2015 Cuma

PORTAKALLI, ÜZÜMLÜ, CEVİZLİ, TARÇINLI KEK


PORTAKALLI, ÜZÜMLÜ, CEVİZLİ, TARÇINLI KEK J
MALZEMELER
3 adet yumurta (oda ısısında)
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı tozşeker(Ben 1 bardak ekliyorum isteğe bağlı ekleyip, çıkartabiliriz.)
1 adet portakalın kabuğu (ince rendelenmiş)
1 adet portakal suyu + 1 su bardağı olacak kadar süt ilave ediyoruz
4 te 3 (1 su bardağından 2 parmak eksik) sıvıyağ
3 su bardağı un            
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı kuru üzüm
yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz veya kavrulmuş fındık


YAPILIŞI
Toz şekeri, yumurtaları,vanilyayı ve rendelenmiş portakalı çırpma kabımıza alıp mikserle çırpıyoruz.
Portakalın suyunu sıkıp bardağa aktarıyor ve üzerine 1 bardağı tamamlayacak kadar süt ilave ediyoruz. Karışıma koyup hafif karıştırıyoruz.
Unu, kabartma tozunu, tarçınla birlikte eleyip  karışıma ilave ediyoruz.
 Önceden ısıtılmış  170 dereceli fırında kabarıp kızarana ve kürdan batırdığımızda temiz çıkana kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder