19 Nisan 2015 Pazar

ÜZÜMLÜ ŞAM KURABİYESİ


ÜZÜMLÜ ŞAM KURABİYESİ
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ev yoğurdu
1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı kuru üzüm
1 büyük çay bardağı ceviz
4 su bardağına yakın un
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı (silme) kabartma tozu

YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz.

Yoğurt ve yağı ekleyip karıştırıyoruz.

Limon kabuğu rendesi, kabartma  tozu ve karbonatı  ekledikten sonra mikseri bırakıp elimizle karıştırmaya devam ediyoruz.
Unu bardak bardak ilave edip ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Ellerimizi yıkayıp kuruladıktan sonra, sıvıyağa elimizi batırarak hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzun ortasında hızlıca yuvarlayor ve az yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak diziyoruz.   Çünkü kurabiyeler 2 kat büyüyor :)

Kurabiyelerin üzerine ceviz, toz şeker ve arzuya göre tarçın serpebilirsiniz. (Ben çok acele yaptım hiçbir şey serpemedimL)
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına kurabiyeleri sürüyoruz.  
Kızarmaya başladıktan sonra ısıyı 180 dereceye düşürüp, tamamen kızarana kadar pişiriyoruz.
Özellikle sıcak sıcak yemesi çok güzel.

AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder