HAŞHAŞLI HAVUÇLU KEK
Malzemeler:
3 adet yumurta
2 adet büyük boy havuç
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay bardağı ceviz içi
1 paket şekerli vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı haşhaş tohumu
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
2 adet büyük boy havuç
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay bardağı ceviz içi
1 paket şekerli vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı haşhaş tohumu
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
YAPILIŞI
Havucu soyup rendeleyelim.
İlk önce şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtayı krema
kıvamına gelene kadar çırpalım.
Kıvam aldığında içine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip
çırpmaya devam edelim.
Daha sonra sırasıyla haşhaş, tarçın, vanilya, kabartma
tozu, karbonat, havuç, un ve cevizi ekleyip, pürüzsüz bir kıvam elde edene
kadar çırpalım.
Orta boy kek tepsisini veya kek kalıbını yağlayalım.
Yağladığımız fırın kabımıza kek harcını aktaralım.
Dilerseniz üzerini bütün cevizlerle de süsleyebilirsiniz.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 50-55 dk pişirelim.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder