19 Haziran 2016 Pazar

KIYMALI BÖREK










KIYMALI BÖREK
MALZEMELER
5 adet yufka
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 şişe soda(sade maden suyu)

İç Harcı için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
200 gr kıyma
3 adet orta boy soğan
maydanoz
karabiber
tuz

Üzerine;
yumurta sarısı

YAPILIŞI
Yağda ince kıyılmış soğanı kavuruyoruz.
Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar kavurarak pişiriyoruz.
Baharat maydanoz ve tuzu ekleyip biraz karıştırıp ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Süt, maden suyu ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırıyoruz.
Yufkayı şekildeki gibi serip karışımdan sürüyoruz. Yarım daire şeklinde katlayıp bu kısma da karışımdan sürüyoruz. Kıymalı harctan uzun kısıma koyup rulo şeklinde katlıyoruz. Eşit dört parçaya bölüp yağlanmış ya da kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
Diğer yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.
Kalan sosu kaşık yardımıyla her birinin üzerine döküyoruz. Tepsiyi buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar bekletiyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder