KIYMALI BÖREK
MALZEMELER
5 adet yufka
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1
parmak eksik sıvı yağ
1 şişe soda(sade
maden suyu)
İç Harcı için;
2 yemek kaşığı sıvı
yağ
200 gr kıyma
3 adet orta boy soğan
maydanoz
karabiber
tuz
Üzerine;
yumurta sarısı
YAPILIŞI
Yağda ince kıyılmış soğanı
kavuruyoruz.
Kıymayı ekleyip suyunu
çekinceye kadar kavurarak pişiriyoruz.
Baharat maydanoz ve tuzu
ekleyip biraz karıştırıp ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Süt, maden suyu ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırıyoruz.
Yufkayı şekildeki gibi serip karışımdan sürüyoruz. Yarım daire şeklinde katlayıp bu kısma da karışımdan sürüyoruz. Kıymalı harctan uzun kısıma koyup rulo şeklinde katlıyoruz. Eşit dört parçaya bölüp yağlanmış ya da kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
Diğer yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.
Kalan sosu kaşık yardımıyla her birinin üzerine döküyoruz. Tepsiyi buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar bekletiyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Süt, maden suyu ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırıyoruz.
Yufkayı şekildeki gibi serip karışımdan sürüyoruz. Yarım daire şeklinde katlayıp bu kısma da karışımdan sürüyoruz. Kıymalı harctan uzun kısıma koyup rulo şeklinde katlıyoruz. Eşit dört parçaya bölüp yağlanmış ya da kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
Diğer yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.
Kalan sosu kaşık yardımıyla her birinin üzerine döküyoruz. Tepsiyi buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar bekletiyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder