27 Eylül 2016 Salı

PORTAKAL REÇELİ


PORTAKAL REÇELİ
MALZEMELER
4 adet iri portakal
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon(Eğer portakal ekşiyse gerek yok)
Bir fiske tuz

YAPILIŞI
Portakalların kabuklarını incecik kabak soyacağı ile soyalım ya da rendeleyelim.
Beyaz kısmını almayalım.
Portakalları bir tencereye koyup,üzerine çıkacak kadar sıcak su koyalım.
Ocağa koyup 5 dakika kadar kaynatalım.
Ocaktan alıp suyunu süzelim.
Portakalları soğuk suya tutalım.
Portakalları küçük lokmalar halinde doğrayalım.

Diğer tarafta tencereye limon suyu,şeker  ve suyu alıp kaynamaya bırakalım.
Koyu bir şurup olana kadar kaynatalım.
Portakalları içine atıp  hafifçe karıştıralım.
Kaynarken üzerine çıkan köpüğünü alıp atalım.
iri gözler oluşmaya başlayınca altını kapatıp,sıcakken kavanoza yerleştirelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder