PORTAKAL
REÇELİ
MALZEMELER
4
adet iri portakal
4
su bardağı şeker
4
su bardağı su
1
tatlı kaşığı limon(Eğer portakal ekşiyse gerek yok)
Bir
fiske tuz
YAPILIŞI
Portakalların
kabuklarını incecik kabak soyacağı ile soyalım ya da rendeleyelim.
Beyaz
kısmını almayalım.
Portakalları
bir tencereye koyup,üzerine çıkacak kadar sıcak su koyalım.
Ocağa
koyup 5 dakika kadar kaynatalım.
Ocaktan
alıp suyunu süzelim.
Portakalları
soğuk suya tutalım.
Portakalları
küçük lokmalar halinde doğrayalım.
Diğer
tarafta tencereye limon suyu,şeker ve suyu alıp kaynamaya bırakalım.
Koyu
bir şurup olana kadar kaynatalım.
Portakalları
içine atıp hafifçe karıştıralım.
Kaynarken
üzerine çıkan köpüğünü alıp atalım.
iri
gözler oluşmaya başlayınca altını kapatıp,sıcakken kavanoza yerleştirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder