Hasan
paşa köftesi
malzemeler
- 1 kilo kıyma
- 1 paket etimek
- 1 büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı kimyon, karabiber, tuz
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı su
- Sosu için:
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- Patates püresi için:
- 3 orta boy haşlanmış patates
- 2 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
- 1 çay kaşığı tuz
PÜRENİN YAPILIŞI
Patatesler sıcakken soyulup
içine yağı, tuzu konulur iyice
ezilir.
ÜZERİ İÇİN
İsteğe bağlı miktarda kaşar peyniri ( 1 su bardağı ya da daha
az)
KÖFTELERİN HAZIRLANIŞI
Etimekler rondoda çekilir ya da küçük küçük kırılır. Üzerine
kıyma, rendelenmiş yada rondoda çekilmiş soğan ve tüm malzemeler eklenerek
yoğurulur. Kıymadan küçük küçük ortası oyularak çanakçıklar yapılır,
yağlanmış tepsiye sıralanır. Her köftenin üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağ
koyulur ve fırına verilir. Fırından köfteler tam pişmeden sulu sulu çıkarılır
hazırlanan patates püresi eşit şekilde köftelere paylaştırılır. Üstlerine kaşar peyniri ve 1 su bardağı salçalı su dökülüp tekrar bir taşım kaynayıp kaşarlar
eriyene dek pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder