12 Mayıs 2012 Cumartesi

HASAN PAŞA KÖFTESI


Hasan paşa köftesi

malzemeler
  • 1 kilo kıyma
  • 1 paket etimek
  • 1 büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon, karabiber, tuz
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • Sosu için:
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Patates püresi için:
  • 3 orta boy haşlanmış patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
  • 1 çay kaşığı tuz
PÜRENİN YAPILIŞI
     Patatesler sıcakken soyulup  içine yağı, tuzu konulur  iyice ezilir.

ÜZERİ İÇİN
     İsteğe bağlı miktarda kaşar peyniri ( 1 su bardağı ya da daha az)

     KÖFTELERİN HAZIRLANIŞI
    Etimekler rondoda çekilir ya da küçük küçük kırılır. Üzerine kıyma, rendelenmiş yada rondoda çekilmiş soğan ve tüm malzemeler eklenerek yoğurulur. Kıymadan  küçük küçük  ortası oyularak çanakçıklar yapılır, yağlanmış tepsiye sıralanır. Her köftenin üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağ koyulur ve fırına verilir. Fırından köfteler tam pişmeden sulu sulu çıkarılır hazırlanan patates püresi eşit şekilde köftelere paylaştırılır.  Üstlerine kaşar peyniri  ve 1 su bardağı salçalı su  dökülüp tekrar bir taşım kaynayıp kaşarlar eriyene dek pişirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder