ARAP KURABİYE
MALZEMELER- Hamur:
- 3 haşlanmış yumurta sarısı
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- 1 paket vanilya
- aldığı kadar un
- Üzerine:
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı kakao
HAZIRLANIŞI
1.
Haşlanmış yumurta sarıları elle iyice ufalanır, margarini
katılır, vanilya eklenir, iyice bulamaç haline getirilir.
2. Aldığı kadar un yavaş yavaş eklenir yoğurulur. Ceviz
büyüklüğünde alınıp elin içinde top yapılır.Kolaylıkla şekil alıyorsa daha fazla un koymayalım.
3.
170
derecede 15 dakika pişirilir.
4. Pudra şekeri ve kakao bir kapta karıştırılır. (küçük bir leğen gibi
geniş bir kap olursa daha iyi oluyor) fırından çıkan sıcak kurabiyeler hemen bu
karışıma bulanır. Soğuyunca servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder