12 Mayıs 2012 Cumartesi

ARAP KURABİYE


ARAP KURABİYE
MALZEMELER
  • Hamur:
  • 3 haşlanmış yumurta sarısı
  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un
  • Üzerine:
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı kakao
NOT: Kabartma tozu eklemiyoruz!
HAZIRLANIŞI
1.     Haşlanmış yumurta sarıları elle iyice ufalanır, margarini katılır, vanilya eklenir, iyice bulamaç haline getirilir.
2.     Aldığı kadar un yavaş yavaş eklenir yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde alınıp elin içinde top yapılır.Kolaylıkla  şekil alıyorsa daha fazla un koymayalım.
3.     170 derecede 15 dakika pişirilir.
4.     Pudra şekeri ve kakao  bir kapta karıştırılır. (küçük bir leğen gibi geniş bir kap olursa daha iyi oluyor) fırından çıkan sıcak kurabiyeler hemen bu karışıma bulanır. Soğuyunca servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder