12 Mayıs 2012 Cumartesi

ÇAYLI KEK


ÇAYLI KEK

MALZEMELER
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker (isteğe bağlı 1,5 bardak konabilir)
  • 1 su bardağı demli çay
  • 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao (arttırılabilir yada azaltılabilir)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (ben bu sefer kepekli un kullandım güzel oldu)
YAPILIŞI
 Önce yumurtaları şekeri ve vanilyayı iyice boza kıvamına gelene dek çırpıyoruz. Daha sonra kakao, çay, sıvıyağ  ilave edip biraz daha çırpıyoruz. En son kabartma tozuyla karıştırdığımız unumuzu ilave edip çırpıyoruz. Yağlanmış herhangi bir kek kalıbı ya da tepsiye döküyoruz. 150 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dk pişiriyoruz. 
NOT:  Keki pişirirken önemli olan ilk 45 dk hiç fırını açmamaktır. Daha sonra açtığımızda bir bıçak batıralım, hala biraz hamurluk varsa 15 dk daha fırında tutalım. Böyle farklılıklar yaşanmasının nedeni kullandığımız kek kalıbından kaynaklanmaktadır. Özellikle şekilli kek kalıbı kullanacaksak kalıbımızı margarinle yağlayalım,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder