13 Mayıs 2012 Pazar

FINCAN PASTASI

    
fıncan pastası
Malzemeler:

  • 1 Yumurta 
  • 1çay bardagı süt 
  • 1,5 çay bardağı şeker 
  • 2 çay bardağı un 
  • 2 yemek kaşığı kakao 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Sırasıyla; yumurta ve şeker iyice çırpılır...süt ve arkasından un/kabartma tozu/vanilya ve kakao da eklenir karıştırılır...6 tane nescafe fincanının içi margarinle iyice yağlanır ve kek harcı fincanların yarısına gelecek şekilde doldurulur.Derin bir tencereye fincanlar dizilir fincanların yarısına gelecek şekilde tencereye ılık su konur. Ocağın altı yakılır,tenceredeki su kaynayınca tencerenin üzerine bir bez veya kağıt havlu  ve kapak kapatılır...Kapak hiç açılmadan kısık ateşte 20 dakika pişirilir..Keklerimiz piştikten sonra biraz soğuması beklenip fincanlardan çıkarılır ister ılık ister soğuk servis edilir...afiyet olsun...:)  Ben kekler soğuyunca her birini ortadan ikiye kesip aralarına muzlu puding koydum ve kapattım. En üstlerine de çikolata sos döktüm. Buzdolabında dinlendirdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder