13 Mayıs 2012 Pazar

PASTANE POĞAÇASI








Pastane poğaçası

MALZEMELER 
  •  1 paket oda sıcaklığında margarin
  •  1 çay bardağı ılık süt
  •  1 çay bardağı ılık su(mayayı eritmek için)
  •  1/2 paket yaşmaya
  •  2 çorba kaşığı şeker
  •  2 yumurta(1'inin sarısı üstüne)
  •  2 tatlı kaşığı tuz
  •  aldığı kadar un 


Yapılışı 
       Margarin elle ezilerek yumuşatılır ve yumurtada eklenerek
birbirine yedirilir.  Süt,şeker,tuz ve ılık suda eritilmiş maya ilave edilir.
Aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir
ve 15 dk.dinlendirilir. Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar                  koparılıp şekil verilir. Ilık ortamda 1 saat kabarıncaya kadar mayalandırılır.(Ben mayalanmaları için 15 dk. ısınmış fırında beklettim.Zamandan tasarruf etttim)
       Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizilir.180 dereceye ayarlanmış fırında
pişirilir. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder