11 Mayıs 2012 Cuma

UN HELVASI


UN HELVASI

MALZEMELER

  • 1 paket (250 gr) margarin veya tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 su bardağı şeker
  • 4.5 su bardağı su 

YAPILIŞI

Margarin sıvı yağla beraber eritilir. Un ilave edilerek sürekli karıştırılmak suretiyle kavrulur( kavururken isteğe bağlı ceviz, fındık, fıstık ekleyebilirsiniz). En az 30-40 dakika kavrulur. Aynı anda şerbette ayrı bir taraftan kaynatılır. Şerbet ve kavrulan malzeme sıcak olarak birbirlerine yedirilir. Yavaş yavaş şerbet malzemeye ilave edilir. Helva demlenmeye bırakılır. Kaşık yardımıyla şekil verilerek servis yapılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder