11 Mayıs 2012 Cuma

ISPANAKLI KREP


ISPANAKLI KREP

MALZEMELER
  • krep için:
  • 2 yumurta
  • 3 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 6 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 çay bardağı rondodan çekilmiş ıspanak
  • tuz
  • içi için:
  • 1 kase lor
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • salam dilimleri
  • tuz
YAPILIŞI
     Krep hamuru için gerekli malzemeler çırpılıp karıştırılır. Kızdırılmış yağsız tavaya 1 kepçe krep hamurundan dökülüp önlü arkalı pişirilir.hamur bitene kadar bu işlem yapılır.  Lor peynirin içine yoğurdu ve tuz katılarak sürülecek kıvama getirilir. Pişirdiğimiz kreplerin içine hazırladığımız lor peyniri sürülüp salam dilimleri yerleştirilir ve rulo şeklinde sarılır. Dört parçaya kesilip kürdan batırılıp servis yapılır.