ISPANAKLI KREP
MALZEMELER
- krep için:
- 2 yumurta
- 3 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 6 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 çay bardağı rondodan
çekilmiş ıspanak
- tuz
- içi için:
- 1 kase lor
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- salam dilimleri
- tuz
YAPILIŞI
Krep
hamuru için gerekli malzemeler çırpılıp karıştırılır. Kızdırılmış yağsız tavaya
1 kepçe krep hamurundan dökülüp önlü arkalı pişirilir.hamur bitene kadar bu
işlem yapılır. Lor peynirin içine
yoğurdu ve tuz katılarak sürülecek kıvama getirilir. Pişirdiğimiz kreplerin
içine hazırladığımız lor peyniri sürülüp salam dilimleri yerleştirilir ve rulo
şeklinde sarılır. Dört parçaya kesilip kürdan batırılıp servis yapılır.