11 Mayıs 2012 Cuma

KAVRULMUŞ ERİŞTE PİLAVI




KAVRULMUŞ ERİŞTE PİLAVI 


MALZEMELER:

2 SU BARDAĞI EV ERİŞTESİ  YA DA HAZIR ERİŞTE (TABİKİ EV ERİŞTESİ
ÇOK LEZZETLİ OLUYOR:))
2 ÇORBA KAŞIĞI TERE YAĞI YA DA MARGARİN
3 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
3,5 SU BARDAĞI SICAK SU 

YAPILIŞI:
Tencereye yağlar konup iyice kızınca içine erişteler atılır. 
Erişteler rengi değişip kahverengiye yakın olana kadar kavrulur.
Kavrulduktan sonra 3,5 su bardağı sıcak su ve tuz eklenerek kısık ateşte ağzı kapalı pilav gibi pişirilir. 
Eğer suyunu çektiğinde hala pişmemiş , tadında dirilik varsa biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN :)  
Arzuya göre ocağın altı kapatılınca üzerine kaşar rendesi ekleyebilirsiniz. Sıcağıyla eriyecektir. Bu şekilde de çok lezzetli oluyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder