26 Mayıs 2012 Cumartesi

MANTAR SOSLU MAKARNA


MANTAR SOSLU MAKARNA

MALZEMELER:
Yarım paket makarna
8-9 adet kültür mantarı (arzuya göre arttırılabilir)
5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet domates
2 adet sivri  biber
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI:
İstediğimiz şekildeki makarnayı haşlıyoruz.
Diğer yandan tencerede yemeklik yani küp küp doğradığımız soğan ve biberleri sıvıyağda kavuruyoruz. Renkleri dönünce kuş başı doğradığımız mantarları ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Ardından domates ,tuz ve karabiberini ekleyip iyice kavuruyoruz. Hepsi kavrulunca üzerine süzdüğümüz  makarnayı döküp karıştırıyoruz. Servise hazır, lezzetli bir makarnaya kavuşuyoruzJ
afiyet, bal,şeker olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder