MANTAR SOSLU MAKARNA
MALZEMELER:
Yarım paket makarna
8-9 adet kültür mantarı (arzuya göre arttırılabilir)
5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
İstediğimiz şekildeki makarnayı haşlıyoruz.
Diğer yandan tencerede yemeklik yani küp küp doğradığımız
soğan ve biberleri sıvıyağda kavuruyoruz. Renkleri dönünce kuş başı
doğradığımız mantarları ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Ardından
domates ,tuz ve karabiberini ekleyip iyice kavuruyoruz. Hepsi kavrulunca
üzerine süzdüğümüz makarnayı döküp
karıştırıyoruz. Servise hazır, lezzetli bir makarnaya kavuşuyoruzJ
afiyet, bal,şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder