26 Mayıs 2012 Cumartesi

MINIK KÖSTEBEK PASTALAR






Minik köstebek pastalar
Malzemeler
·         3 yumurta
·         3/4 su bardağı toz şeker
·         yarım su bardağı sulu yoğurt
·         2 çorba kaşığı  kakao
·         2 yemek kaşığı sıvıyağ
·         1 silme su bardağı+ 1 yemek kaşığı un
·         1 paket kabartma tozu
·         1 paket vanilya
Kreması için:
·         3 su bardağı süt
·         2 yemek kaşığı nişasta
·         2 yemek kaşığı un
·         3-4 yemek kaşığı şeker
·         1 tatlı kaşığı portakal kabuğu
·         1 paket vanilya
·         2 yemek kaşığı margarin
Arası için: Muz
YAPILIŞI:
Şeker ve yumurtayı 3 dakika kadar mikserle çırpıyoruz.
Yoğurt ve yağı ekleyip karıştırıyoruz.
Kalan malzemeleri de ekleyip hafifçe çırpıyoruz.
Büyük boy fırın tepsisinin içine  yağlı kağıt serip ,kekin daha kolay çıkması için kağıdın üzerini yağlıyoruz
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında keki 10 dakika kadar pişiriyoruz.
Kek pişerken krema malzemelerinin hepsini karıştırıp pişiriyoruz. Kremayı ocaktan aldıktan sonra yağını ekleyip çırpıyoruz.
Fırından çıkardığınız keki ılıdıktan sonra ince ağızlı bir bardakla yuvarlak olarak kesiyoruz.
Kestiğimiz parçaları bir tepsiye diziyoruz. Üzerlerine birer yemek kaşığı süt döküp ıslatıyoruz.
Kenarlarda kalan parçaları mutfak robotundan geçirip parçalıyoruz.
Yuvarlak kek parçalarının üzerine doğranmış muz dilimlerini diziyoruz.
Üzerlerini krema ile kaplayıp ufaltılmış kek parçalarına pastacıkları buluyoruz. Bu işlem için beklemeyelim. Çünkü  krema hafif kurur gibi olursa üzerine yapışmıyor.
En az 2 saat dinlenen pastalar servise hazırdır. Afiyet olsun J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder