Mısır ekmeği
Malzemeler
- 3 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı buğday unu
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı ılık su
Yapılışı
1.
Mısır unu, buğday unu elenerek bir yoğurma kabına alınır.
2.
Tuz ve kabartma tozu da eklendikten sonra karışımın ortası açılarak ılık su
ilave edilir, su ilave edilirken karışım bir taraftan da yoğurulur. Bu aşamada
su mutlaka ılık olmalı ve yoğurma sırasında kaşık kullanılmamalıdır. Su oldukça
ılık olmazsa ekmeğimiz sert olur.
3.
Hamur kıvama gelinceye dek yoğrulur.
4.
Hamur sıvıyağla yağlanmış tepsiye dökülür, önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder