13 Mayıs 2012 Pazar

MISIR EKMEĞI


Mısır ekmeği

Malzemeler
  •          3 su bardağı mısır unu
  •          1 su bardağı buğday unu
  •          2 çay kaşığı tuz
  •          Yarım paket kabartma tozu
  •          2,5 su bardağı ılık su
Yapılışı
1. Mısır unu, buğday unu elenerek bir yoğurma kabına alınır.

2. Tuz ve kabartma tozu da eklendikten sonra karışımın ortası açılarak ılık su ilave edilir, su ilave edilirken karışım bir taraftan da yoğurulur. Bu aşamada su mutlaka ılık olmalı ve yoğurma sırasında kaşık kullanılmamalıdır. Su oldukça ılık olmazsa ekmeğimiz sert olur.

3. Hamur kıvama gelinceye dek yoğrulur.

4. Hamur sıvıyağla yağlanmış tepsiye dökülür, önceden ısıtılmış fırında pişirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder