13 Mayıs 2012 Pazar

ZEYTİN YAĞLI TAZE FASÜLYE


ZEYTİN YAĞLI TAZE FASÜLYE
MALZEMELER

Yarım kilogram fasulye
Yarım  çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
 2 adet domates (ya da 1 yemek kaşığı domates salçası)
 1 çay kaşığı toz şeker
Tuz

Yapılışı
        Fasülyeler kenarlarındaki kılçıkları çıkarılarak ayıklanır. Ortadan ikiye kırılır, bol suda yıkanarak temiz suyun içinde bırakılır. Orta boy tencereye yağ konur. Doğranmış  soğan,  domates konur. Suyun içinden alınan taze fasulyeler eklenir, tuz ve şeker ilavesiyle ocağa konur. 10-15 dakika kısık ateşte su ilave etmeden tahta kaşıkla karıştırılarak fasulyelerle domates soğanın iyice hallolması ve suyunu çekmesi beklenir. Sonra fasülyelerin üzerine bir parmak çıkılacak şekilde sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır. Pişen fasülye yemeği söndürülür ve soğumaya bırakılır. Not : Bütün zeytinyağlı sebze yemekleri tencerenin kapağı açılmadan soğumaya bırakılırlar. Eğer taze fasulye düdüklüde pişirilecekse işlem aynı yapılır. 1 su bardağı sıcak su eklenir, 15 dakika kaynatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder