ZEYTİN YAĞLI TAZE
FASÜLYE
MALZEMELER
Yarım kilogram fasulye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 adet domates (ya da 1 yemek kaşığı domates salçası)
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Yapılışı
Fasülyeler
kenarlarındaki kılçıkları çıkarılarak ayıklanır. Ortadan ikiye kırılır, bol
suda yıkanarak temiz suyun içinde bırakılır. Orta boy tencereye yağ konur.
Doğranmış soğan, domates konur. Suyun içinden alınan taze
fasulyeler eklenir, tuz ve şeker ilavesiyle ocağa konur. 10-15 dakika kısık
ateşte su ilave etmeden tahta kaşıkla karıştırılarak fasulyelerle domates
soğanın iyice hallolması ve suyunu çekmesi beklenir. Sonra fasülyelerin üzerine
bir parmak çıkılacak şekilde sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır. Pişen
fasülye yemeği söndürülür ve soğumaya bırakılır. Not : Bütün zeytinyağlı sebze yemekleri tencerenin kapağı açılmadan
soğumaya bırakılırlar. Eğer taze fasulye düdüklüde pişirilecekse işlem aynı
yapılır. 1 su bardağı sıcak su eklenir, 15 dakika kaynatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder