MISIRLI TAVUKLU PİRİNÇ PİLAVI
MALZEMELER
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı haşlanmış didiklenmiş tavuk eti
- 1 çay bardağı konserve mısır
- 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Öncelikle
pirinci iyice yıkayıp 2 tatlı kaşığı tuzlu sıcak suda 15 dakika bekletiyoruz.
Daha sonra pirinçleri iyice yıkıyoruz.(tuzu gidene kadar) Tencereye yağları koyuyoruz, pirinci de atıp iyice
kavuruyoruz. Kavrulan pirinçlere tavuk suyunu, suyu, tuzu ekleyip kısık ateşte
suyunu çekene kadar pişiriyoruz. En son tavukları ve mısırları da ekleyip bir
kez karıştırıyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz. Tencerenin üzerine bir peçete
kapatıp, kapağını da kapayarak dinlenmesini bekliyoruz. 15 dakika sonra yenmeye
hazırdır afiyet olsunJ Yerken üzerine karabiber serperseniz daha da güzel
olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder