MALZEMELER
Yarım kg tavuk kıyması (ben bir but ve bir göğüs rondoda çektim)
1 yumurta
Aldığı kadar galeta unu (köfte yapabilecek kıvam olacak)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı pişmiş ya da konserve bezelye
SOSU İÇİN:
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı su
yağda salçamızı kavurup suyunu ekleyerek sos yapıyoruz. Köftelerimizin üzerine servis ederken döküyoruz.
SOSU İÇİN:
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı su
yağda salçamızı kavurup suyunu ekleyerek sos yapıyoruz. Köftelerimizin üzerine servis ederken döküyoruz.
YAPILIŞI
Bütün malzemeyi yoğuruyoruz. Yarım metre kadar kestiğimiz alüminyum folyoya serip silindir şekli (boru gibi)
vererek sarıyoruz. Aynı mozaik pasta yapar gibi. Fırın tepsimize koyup 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dk pişiriyoruz. Yanında patates püreli mantarla servis ederseniz çok süper oluyor.AFİYET OLSUN
PATATES PÜRELİ MANTAR TARİFİ
Kültür mantarlarımızın her birisinin içine 1 çay kaşığı tereyağ koyup, tuz ekleyerek fırında sularını çekip kızarana dek pişiriyoruz.
Piştikten sonra içlerine patates püresini dolduruyoruz.
patates püresi: Kaynamış patatesleri ezip karabiber ve tuzla karıştırıyoruz.
Kültür mantarlarımızın her birisinin içine 1 çay kaşığı tereyağ koyup, tuz ekleyerek fırında sularını çekip kızarana dek pişiriyoruz.
Piştikten sonra içlerine patates püresini dolduruyoruz.
patates püresi: Kaynamış patatesleri ezip karabiber ve tuzla karıştırıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder