18 Haziran 2012 Pazartesi

KARAMEL SOSLU KEK




KARAMEL SOSLU KEK
MALZEMELER
2 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı+yarım çay bardağı un
1 çorba kaşığı damla çikolata
SOS İÇİN:
YARIM ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI KREMA
YARIM ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN YA DA TEREYAĞ
YAPILIŞI
Yumurtayı şekerle iyice çırpıp önce sıvı malzemeleri daha sonra da un ve kabartma tozunu, en son da damla çikolatasını ekleyip, kalıbımıza döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece  fırında 45 dakika hiç kapağını açmadan pişiriyoruz. Sonra kontrol edebiliriz (kürdan ya da bıçak yardımıyla) pişmemişse biraz daha fırında tutalım.
Piştikten sonra şekeri  bir küçük tavada karamelize ediyoruz. Ardından yağını ve kremasını ekleyip şekeri iyice eriyene kadar kaynatıyoruz. Karamelize edilen şekere krema ve yağ dökülünce katılaşacaktır ama korkmayın kaynarken yavaş yavaş eriyor.
En son da kalıptan çıkardığımız keke bu sosumuzu döküyoruz. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder