KARAMEL SOSLU KEK
MALZEMELER
2 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı+yarım çay bardağı un
1 çorba kaşığı damla çikolata
SOS İÇİN:
YARIM ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI KREMA
YARIM ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN YA DA
TEREYAĞ
YAPILIŞI
Yumurtayı şekerle iyice çırpıp
önce sıvı malzemeleri daha sonra da un ve kabartma tozunu, en son da damla
çikolatasını ekleyip, kalıbımıza döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika hiç kapağını açmadan
pişiriyoruz. Sonra kontrol edebiliriz (kürdan ya da bıçak yardımıyla)
pişmemişse biraz daha fırında tutalım.
Piştikten sonra şekeri bir küçük tavada karamelize ediyoruz.
Ardından yağını ve kremasını ekleyip şekeri iyice eriyene kadar kaynatıyoruz.
Karamelize edilen şekere krema ve yağ dökülünce katılaşacaktır ama korkmayın
kaynarken yavaş yavaş eriyor.
En son da kalıptan çıkardığımız
keke bu sosumuzu döküyoruz. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder