ÇİÇEK ÇÖREK
MALZEMELER
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta(sarısı üzerine)
Yarım paket (yarım çorba kaşığı )
instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
İÇ HARCI İÇİN
Yarım su bardağı istenilen türde
peynir (ben kaşar peyniri kullandım)
1 tutam maydonoz
1 çay kaşığı karabiber
Peynir rendelenip, maydonozlar
ince ince kıyılıp karabiberle karıştırılıyor.
HAMURUN HAZIRLANIŞI
Önce unla mayayı karıştırıp
ortasına havuz açıyoruz. İçine ılıttığımız sütümüzü ve diğer bütün
malzemelerimizi ilave edip yoğuruyoruz. Eğer elinize hala yapışırsa biraz daha un ilave edebilirsiniz. Hamur ele
yapışmıycak, yumuşacık olacak. Sonra üzerini örtüp, iyice sarıp kabarmasını
bekliycez. Ortalama sıcak havada 1 saatte istenilen kıvama geliyor.
Kabaran
hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp ortasını açıyor, içine
peynirli harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyuyoruz. Yuvarlayıp yuvarlak küçük bir
tepsiye ya da bir pasta kalıbına (tabi altlarını yağlmayı unutmayalım)
sıralıyoruz. En ortasına da bir tane koyuyoruz. Aralarında boşluk olacaktır
merak etmeyin kabarınca birleşiyorlar. Önceden ısıtılmış 200 derece de kızartıp
sonra 170 dereceye düşürerek yaklaşık 35- 40 dakika pişiriyoruz.. AFİYET
OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder