19 Haziran 2012 Salı

ÇİÇEK ÇÖREK





ÇİÇEK ÇÖREK
 MALZEMELER
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta(sarısı üzerine)
Yarım paket (yarım çorba kaşığı ) instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
İÇ HARCI İÇİN
Yarım su bardağı istenilen türde peynir (ben kaşar peyniri kullandım)
1 tutam maydonoz
1 çay kaşığı karabiber
Peynir rendelenip, maydonozlar ince ince kıyılıp karabiberle karıştırılıyor.
HAMURUN HAZIRLANIŞI
Önce unla mayayı karıştırıp ortasına havuz açıyoruz. İçine ılıttığımız sütümüzü ve diğer bütün malzemelerimizi ilave edip yoğuruyoruz. Eğer elinize hala yapışırsa biraz  daha un ilave edebilirsiniz. Hamur ele yapışmıycak, yumuşacık olacak. Sonra üzerini örtüp, iyice sarıp kabarmasını bekliycez. Ortalama sıcak havada 1 saatte istenilen kıvama geliyor.
Kabaran hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp ortasını açıyor, içine peynirli harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyuyoruz. Yuvarlayıp yuvarlak küçük bir tepsiye ya da bir pasta kalıbına (tabi altlarını yağlmayı unutmayalım) sıralıyoruz. En ortasına da bir tane koyuyoruz. Aralarında boşluk olacaktır merak etmeyin kabarınca birleşiyorlar. Önceden ısıtılmış 200 derece de kızartıp sonra 170 dereceye düşürerek   yaklaşık 35- 40 dakika pişiriyoruz.. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder