11 Eylül 2012 Salı

AJVAR (PATLICANLI KIRMIZI BİBERLİ EZME)







AJVAR (PATLICANLI KIRMIZI BİBERLİ EZME)
Malzemeler
2 adet orta boy patlıcan
4 adet iri domates
3 adet iri kırmızı biber
1 orta boy soğan
2-3 adet iri sarımsak
1 yemek kaşığı acı pulbiber
1 yemek kaşığı acı toz biber(isteğe bağlı)
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı
Patlıcan ve kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyuyoruz. Bir süzgüye(makarna süzgüsü) koyup sularını süzdürüyoruz.
Soğanı söğüş doğrayıp zeytinyağında hafifçe soteliyoruz. Sarmısağı ekleyip 1-2 dakika da onu çeviriyoruz.
Domatesleri rondodan geçirip ekliyoruz. Domatesler suyunu çekmeye yakın, közlenmiş patlıcan ve kırmızı biberleri küçük doğrayıp ekliyoruz. (kırmızı biberlerin çekirdeklerini ayıklayalım) Tuzunu da ekleyip, suyunu çekince ocaktan alıp, mutfak robotundan geçiriyoruz.
Eğer kışa saklayacaksak: Robottan geçirdikten sonra yeniden tencereye alıp kaynatıyor, kaynarken kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp, kuru bir yere ters çeviriyoruz.
Bir hafta içinde tüketeceksek: Sosu kavanozlara koyup üzerini kapatacak kadar zeytinyağı koyarak hava almasını önlüyoruz. Sostan aldıkça, üzerini yeniden zeytinyağıyla kapatıyoruz. Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder