AJVAR (PATLICANLI KIRMIZI BİBERLİ EZME)
Malzemeler
2 adet orta boy patlıcan
4 adet iri domates
3 adet iri kırmızı biber
1 orta boy soğan
2-3 adet iri sarımsak
1 yemek kaşığı acı pulbiber
1 yemek kaşığı acı toz biber(isteğe bağlı)
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı
Patlıcan ve kırmızı biberleri közleyip kabuklarını
soyuyoruz. Bir süzgüye(makarna süzgüsü) koyup sularını süzdürüyoruz.
Soğanı söğüş doğrayıp zeytinyağında hafifçe soteliyoruz.
Sarmısağı ekleyip 1-2 dakika da onu çeviriyoruz.
Domatesleri rondodan geçirip ekliyoruz. Domatesler
suyunu çekmeye yakın, közlenmiş patlıcan ve kırmızı biberleri küçük doğrayıp
ekliyoruz. (kırmızı biberlerin çekirdeklerini ayıklayalım) Tuzunu da ekleyip, suyunu
çekince ocaktan alıp, mutfak robotundan geçiriyoruz.
Eğer kışa saklayacaksak:
Robottan geçirdikten sonra yeniden tencereye alıp kaynatıyor, kaynarken
kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp, kuru bir yere ters çeviriyoruz.
Bir hafta içinde tüketeceksek: Sosu kavanozlara koyup üzerini kapatacak
kadar zeytinyağı koyarak hava almasını önlüyoruz. Sostan aldıkça, üzerini
yeniden zeytinyağıyla kapatıyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder