FESLEĞENLİ, PATATESLİ PATLICAN YEMEĞİ
malzemeler
4 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy patates
1 orta boy kuru soğan
5 diş sarımsak
2 sivri biber
2 orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet acı biber ya da 1 tatlı kaşığı pul biber
1çay kaşığı kuru fesleğen
çay kaşığının ucuyla şeker
yarım çay bardağı kadar zeytin yağı
YAPILIŞI
Önce patlıcanlarımızı alaca soyup kuru ceviz büyüklüğünde doğrayıp tuzlu suya atıyoruz. Daha sonra aynı patateslerimizi soyup iri küpler şeklinde doğruyoruz.
Tenceremize yağımızı alıp küp küp doğradığımız yemeklik soğanları , kabuklarını soyduğumuz sarımsakları (bütün şekilde) ve küçük doğradığımız biberleri de ekleyip kavuruyoruz.
Ardından kabuğunu soyduğumuz ve doğradığımız domatesleri, salçayı ekliyoruz. Bir kaç kez karıştırıp patates ve patlıcanları ekliyoruz. 10-15 dakika sebzelerimizi tencerede suyunu eklemeden kavuruyoruz.
En son tüm baharatlarını, tuzunu ve şekerini, üzerini geçecek kadar da suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Patatesler ve patlıcanlar pişip suyu da kıvamlı hale geldiyse yemeğimiz pişmiş demektir. En az yarım saat dinlendirirseniz çok daha iyi sonuç alacaksınız. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder