BEYPAZARI KURUSU
Malzemeler
2 su bardağı süt
100 gr tereyağı yoksa margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı mahlep
Yarım çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un(6 su bardağı)
YAPILIŞI
Bütün malzemelerle yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
En az 1 saat kadar bekletip mayalandırıyoruz . Hamuru iki parçaya bölüp,her bir parçayı,elimizle yuvarlayarak uzatıyor ve verev olarak kesiyoruz.
Önce fırına atıp normal pişene kadar tutuyoruz.
Sonra fırından çıkarıp soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra 125-150 derece arasında kuruyana kadar fırında bekletiyoruz. Fakat çok fazla kızartmıyoruz, bu işlemi sadece kurusun diye yapıyoruz.
Kurular soğuduktan sonra kavanoz gibi hiç hava almayacak bir yerde saklarsanız en az bir ay tazeliğini korur. AFİYET OLSUN
2 su bardağı süt
100 gr tereyağı yoksa margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı mahlep
Yarım çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un(6 su bardağı)
YAPILIŞI
Bütün malzemelerle yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
En az 1 saat kadar bekletip mayalandırıyoruz . Hamuru iki parçaya bölüp,her bir parçayı,elimizle yuvarlayarak uzatıyor ve verev olarak kesiyoruz.
Önce fırına atıp normal pişene kadar tutuyoruz.
Sonra fırından çıkarıp soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra 125-150 derece arasında kuruyana kadar fırında bekletiyoruz. Fakat çok fazla kızartmıyoruz, bu işlemi sadece kurusun diye yapıyoruz.
Kurular soğuduktan sonra kavanoz gibi hiç hava almayacak bir yerde saklarsanız en az bir ay tazeliğini korur. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder