27 Eylül 2012 Perşembe

FASÜLYE TURŞUSU (ARTVİN)




FASÜLYE TURŞUSU (ARTVİN)
MALZEMELER
1 kg taze fasülye incelerinden
2 litre su
4-5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tuz
YAPILIŞI
Önce 2 litre kadar suyu kaynatıp, yıkadığımız ve sadece uçlarını kestiğimiz fasülyeleri bütün olarak içine atıyoruz. Fasülyeleri 20 dk haşlıyoruz.
Haşlanınca suyunu süzüp bir kenarda soğuması için bekletiyoruz.
Bu arada sarımsaklarımızı soyuyoruz. Soğuyan fasülyeleri 1 litrelik konserve şişesine sarımsaklarla beraber dolduruyoruz. (ben 2 şişe kullandım,sarımsakları paylaştırdım)
Doldurduktan sonra kavanozların en üstüne 1 çorba kaşığı tuz atıp üzerine çeşme suyu dolduruyoruz, kapaklarını kapatıp ters düz ederek tuzunu eritiyoruz.
Bu şekilde bekleyen turşularımız 1 ayda yemeye hazırlar fakat nasıl?
1 ay sonra çıkardığımız turşularımızı yıkayıp küçük küçük doğruyoruz.  Tavada zeytinyağıyla soğanı kavurup bu turşuları katıyoruz.
İleriki zamanlarda sizlerle  turşu kavurması tarifini paylaşacağım. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder