FASÜLYE TURŞUSU (ARTVİN)
MALZEMELER
1 kg taze fasülye incelerinden
2 litre su
4-5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tuz
YAPILIŞI
Önce 2 litre kadar suyu kaynatıp,
yıkadığımız ve sadece uçlarını kestiğimiz fasülyeleri bütün olarak içine
atıyoruz. Fasülyeleri 20 dk haşlıyoruz.
Haşlanınca suyunu süzüp bir kenarda
soğuması için bekletiyoruz.
Bu arada sarımsaklarımızı
soyuyoruz. Soğuyan fasülyeleri 1 litrelik konserve şişesine sarımsaklarla
beraber dolduruyoruz. (ben 2 şişe kullandım,sarımsakları paylaştırdım)
Doldurduktan sonra kavanozların en
üstüne 1 çorba kaşığı tuz atıp üzerine çeşme suyu dolduruyoruz, kapaklarını
kapatıp ters düz ederek tuzunu eritiyoruz.
Bu şekilde bekleyen turşularımız 1
ayda yemeye hazırlar fakat nasıl?
1 ay sonra çıkardığımız
turşularımızı yıkayıp küçük küçük doğruyoruz.
Tavada zeytinyağıyla soğanı kavurup bu turşuları katıyoruz.
İleriki zamanlarda sizlerle turşu kavurması tarifini paylaşacağım. AFİYET
OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder