GÜVEÇTE PATATESLİ TAVUK GÖĞSÜ
MALZEMELER
Yarım kg tavuk göğüs eti
4 orta boy patates
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
5-6 diş sarımsak
5-6 adet sivribiber
1 küçük acı kırmızı biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1’er çay kaşığı
karabiber,kimyon,kekik,pul biber,toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
Not: Salça
kullanmadım
YAPILIŞI
Güvece önce sarımsak, soğan,domates
ve biberleri, üzerine kuş başı doğradığımız tavuk göğüs etini ve patatesleri
yerleştiriyoruz.
Yağını ve baharatlarını da ilave
ettikten sonra ocağa koyup kısık ateşte 20 dk hiç karıştırmadan kavrulup,
tavukların su salmasını sağlıyoruz.
Daha sonra karıştırıp 10 dk daha
soteliyoruz. 2 su bardağı sıcak su ekleyip 40 dk kaynatıyor ve ocağı
kapatıyoruz. En az 15 dk dinlendirip servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder