27 Eylül 2012 Perşembe

GÜVEÇTE PATATESLİ TAVUK GÖĞSÜ






GÜVEÇTE PATATESLİ TAVUK GÖĞSÜ

MALZEMELER
Yarım kg tavuk göğüs eti
4 orta boy patates
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
5-6 diş sarımsak
5-6 adet sivribiber
1 küçük acı kırmızı biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1’er çay kaşığı karabiber,kimyon,kekik,pul biber,toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
Not: Salça kullanmadım
YAPILIŞI
Güvece önce sarımsak, soğan,domates ve biberleri, üzerine kuş başı doğradığımız tavuk göğüs etini ve patatesleri yerleştiriyoruz.
Yağını ve baharatlarını da ilave ettikten sonra ocağa koyup kısık ateşte 20 dk hiç karıştırmadan kavrulup, tavukların su salmasını sağlıyoruz.
Daha sonra karıştırıp 10 dk daha soteliyoruz. 2 su bardağı sıcak su ekleyip 40 dk kaynatıyor ve ocağı kapatıyoruz. En az 15 dk dinlendirip servis ediyoruz. 
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder