9 Eylül 2012 Pazar
FIRINDA SÜTLAÇ
FIRINDA SÜTLAÇ
MALZEMELER
yarım su bardağı pirinç
2 su bardağı su
6 su bardağı süt
2 silme çorba kaşığı mısır ya da buğday nişastası
1 paket vanilya
1 buçuk su bardağı toz şeker (arzuya göre azaltabilir ya da arttırabilirsiniz)
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Önce pirinci bir kez yıkayıp tencereye alıyoruz. Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyip pirinçler yumuşayana dek kaynatıyoruz. Ardından 5 su bardağı sütü, şeker ve vanilyayla birlikte ekleyip 10 dk kaynatıyoruz.
Ayrı bir kasede nişasta ile yumurta sarısını çırpıp üzerine 1 su bardağı sütü ekleyerek sulandırıyoruz. Bu karışımı da sütlacımıza ekleyip kıvamlanmasını sağlıyoruz.
Bir taşım kaynattıktan sonra fırına girebilen sütlaç kaselerimize paylaştırıyoruz. Yaklaşık 8 kase çıkıyor.
Kaselerimizi koyacağımız fırın tepsisine 2 su bardağı kadar su döküyoruz, kaselerimizi su konmuş tepside pişiriyoruz.
Çünkü su üzerinin kızarmasını istediğimiz sütlaçların hem dibini tutturmayacaktır hem de sütlaçlarımızın üzerini de kurutmayacaktır. AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder