MAYALI POĞAÇA
MALZEMELER
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı
kaşığı tuz
Aldığı kadar un (8 su bardağı )
Susam
YAPILIŞI
Önce 1 su bardağı ılık su ile 1
tatlı kaşığı şekeri ve 1 çorba kaşığı mayayı eritp 15 dakika kabarmasını
bekliyoruz.
Yoğurma kabımıza önce 4 bardak
unumuzu koyuyoruz. Ortasını havuz gibi açıp erittiğimiz mayayı, sıvıyağı,
tuzunu, 1 tatlı kaşığı daha şekerimizi, yumurta akını, ılıttığımız sütümüzü
ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
Daha sonra bardak bardak geriye
kalan unumuzu ilave ederek güzelce yoğuruyoruz. (ELE YAPIŞMAYACAK KADAR OLMASI
GEREK)
Yoğurma işlemi bitince kabımızın
ağzını kapatıp iyice sarıp sarmalıyor, üzerini de iyice örtüp en az 1 saat
hamurumuzun mayalanmasını bekliyoruz. Hamurumuzun miktarı en az 3 katına
çıkacaktır.
Daha sonra elimize mandalina
büyüklüğünde hamurlar koparıp uzatıyor ve elimizle düğüm yapar gibi bağlayıp
tepsimize sıralıyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüyor ve
susam serpiyoruz.(Ben yumurta sarısına azcık pekmez ekledim)
180 dereceye ayarlanmış fırında
üzerleri kızarıp iyice de kabarana kadar pişiriyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder