28 Eylül 2012 Cuma

MAYALI POĞAÇA





MAYALI  POĞAÇA
MALZEMELER
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yumurta (akı  içine, sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (8 su bardağı )
Susam
YAPILIŞI
Önce 1 su bardağı ılık su ile 1 tatlı kaşığı şekeri ve 1 çorba kaşığı mayayı eritp 15 dakika kabarmasını bekliyoruz.
Yoğurma kabımıza önce 4 bardak unumuzu koyuyoruz. Ortasını havuz gibi açıp erittiğimiz mayayı, sıvıyağı, tuzunu, 1 tatlı kaşığı daha şekerimizi, yumurta akını, ılıttığımız sütümüzü ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
Daha sonra bardak bardak geriye kalan unumuzu ilave ederek güzelce yoğuruyoruz. (ELE YAPIŞMAYACAK KADAR OLMASI GEREK)
Yoğurma işlemi bitince kabımızın ağzını kapatıp iyice sarıp sarmalıyor, üzerini de iyice örtüp en az 1 saat hamurumuzun mayalanmasını bekliyoruz. Hamurumuzun miktarı en az 3 katına çıkacaktır.
Daha sonra elimize mandalina büyüklüğünde hamurlar koparıp uzatıyor ve elimizle düğüm yapar gibi bağlayıp tepsimize sıralıyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüyor ve susam serpiyoruz.(Ben yumurta sarısına azcık pekmez ekledim)
180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıp iyice de kabarana kadar pişiriyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder