17 Kasım 2012 Cumartesi

EKMEK PİZZASI








EKMEK PİZZASI
MALZEMELER
1 buçuk bayat ekmek
1 su bardağı süt
2 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Üzerine sürmek için sos:
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı ketçap
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Süsleme malzemeleri:
1 kibrit kutusu kadar sucuk
5-6 tane küçük yeşil biber
2 küçük domates
1 su bardağı köy  peyniri(inek) ya da beyaz peynir
1 çay bardağı kaşar peyniri
YAPILIŞI
Bayat ekmekleri kuşbaşı ufak doğruyoruz.
Bir kasede yumurta, süt ve kabartma tozunu çırpıp, ekmeklerle çok sıkmadan yoğuruyoruz.
Margarinle yağlanmış fırın tepsisine (borcam büyük boy yuvarlak tepsi kullandım) yayıyoruz.
Üzerine ketçap, salça, kekik ve karabiberi karıştırarak sürüyoruz.
Üstüne bir tutam malzemelerin yapışması için kaşar ekiyoruz.
Süsleme malzemelerini de küp küp doğrayarak, rendelenmiş beyaz peynir ya da köy peyniriyle karışık olarak yayıyoruz.
200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkarmadan da kalan kaşar peynirini üzerine yayıp erimesi için bekletiyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder