EKMEK PİZZASI
MALZEMELER
1 buçuk bayat ekmek
1 su bardağı süt
2 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Üzerine
sürmek için sos:
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı ketçap
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Süsleme
malzemeleri:
1 kibrit kutusu kadar sucuk
5-6 tane küçük yeşil biber
2 küçük domates
1 su bardağı köy peyniri(inek) ya da
beyaz peynir
1 çay bardağı kaşar peyniri
YAPILIŞI
Bayat ekmekleri kuşbaşı ufak doğruyoruz.
Bir kasede yumurta, süt ve kabartma tozunu çırpıp, ekmeklerle çok sıkmadan
yoğuruyoruz.
Margarinle yağlanmış fırın tepsisine (borcam büyük boy yuvarlak tepsi
kullandım) yayıyoruz.
Üzerine ketçap, salça, kekik ve karabiberi karıştırarak sürüyoruz.
Üstüne bir tutam malzemelerin yapışması için kaşar ekiyoruz.
Süsleme malzemelerini de küp küp doğrayarak, rendelenmiş beyaz peynir ya da
köy peyniriyle karışık olarak yayıyoruz.
200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkarmadan da kalan kaşar peynirini üzerine yayıp erimesi için
bekletiyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder