17 Kasım 2012 Cumartesi

MANTARLI, TAVUKLU BÖREK







MANTARLI, TAVUKLU BÖREK
MALZEMELER
2 adet yufka
250 gr mantar
1 tavuk göğsü
1 orta boy kuru soğan
2 sivri biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 buçuk çay kaşığı tuz
5-6 çorba kaşığı sıvıyağ
Yufkaların arasına sürmek için: Hafif sulandırılmış 1 çay bardağı yoğurt
Börekleri bulamak için: 1 yumurta akı, 1 çay bardağı galeta unu
YAPILIŞI
Öncelikle küp doğranmış soğanı,biberleri, mantarları ve tavuk etini  yağda suyunu salıp çekene dek soteliyoruz. Baharatlarını ve tuzu ilave edip ocağı kapatıyoruz.
Yufkalara sarmadan önce biraz soğumasını sağlıyoruz.
Birinci yufkayı serip arasına yoğurdun yarısını sürüyoruz.
Üzerine ikinci yufkayı da seriyoruz ve kalan yoğurdu sürüyoruz.
Hazırladığımız ikili yufkayı 12 parçaya bölüyoruz.
Her parçanın geniş tarafına hazırladığımız iç harcı paylaştırıyor ve sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.
Sardığımız börekleri önce yumurta akına daha sonra galeta ununa bulayıp, tepsiye sıralıyoruz.
200 dereceye ayarlanmış fırında börekleri altı üstü kızarana dek pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder