15 Kasım 2012 Perşembe

KREMALI MANTAR ÇORBASI






KREMALI MANTAR ÇORBASI
MALZEMELER
250 gr mantar
2 çorba kaşığı krema ya da 1 su bardağı süt (ben süt kullandım)
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ veya 3 çorba kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 orta boy soğan
1 defne yaprağı
1 buçuk çay kaşığı tuz

YAPILIŞI
Tereyağını eritip, küp doğranmış soğanı, tavla zarı büyüklüğünde doğranmış mantarları ve limon suyunu ekleyerek, mantarlar bıraktığı suyu çekene dek kavuruyoruz.

Üzerine unu da ilave edip 3-4 dakika da unuyla kavuruyoruz.

Kavrulan malzemeye suyunu, tuzunu ekleyip 5 dakika kaynatıyoruz.

Ateşten almadan sütünü ya da kremasını ekliyoruz. 1 dakika da bu şekilde kaynatıyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder