KREMALI MANTAR
ÇORBASI
MALZEMELER
250 gr mantar
2 çorba kaşığı krema ya da 1 su bardağı süt (ben süt
kullandım)
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ veya 3 çorba kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 orta boy soğan
1 defne yaprağı
1 buçuk çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Tereyağını eritip, küp doğranmış soğanı, tavla zarı
büyüklüğünde doğranmış mantarları ve limon suyunu ekleyerek, mantarlar
bıraktığı suyu çekene dek kavuruyoruz.
Üzerine unu da ilave edip 3-4 dakika da unuyla
kavuruyoruz.
Kavrulan malzemeye suyunu, tuzunu ekleyip 5 dakika
kaynatıyoruz.
Ateşten almadan sütünü ya da kremasını ekliyoruz. 1
dakika da bu şekilde kaynatıyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder