22 Kasım 2012 Perşembe

HAŞLANMIŞ TAVUKLU KARNIYARIK








HAŞLANMIŞ TAVUKLU KARNIYARIK

MALZEMELER
2 orta boy soğan
4 diş sarımsak
5-6 adet yeşil sivri biber
3 adet orta boy domates
10 dal maydonoz
Haşlanmış 1 adet göğüs ve 1 adet baget eti
1’er tatlı kaşığı kırmızı toz biber, pulbiber
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5 yemek kaşığı zeytinyağı
6 adet kemer patlıcan
Kızartmak için yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI
Patlıcanları sadece bir yüzünden şerit şeklinde soyuyor ve ortasına uzunca çizik atıyoruz.

Kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.

Patlıcanları soğuması için bekletiyoruz.  

Bu arada soğanları, sarımsakları, biberleri küçük küçük doğrayığ zeytinyağında kavuruyoruz.

Üzerine ince kıyılmış (kıyma gibi) haşlanmış tavuk etlerini ilave edip 5-6 dakika kavuruyoruz.

Ardından baharatlarını, tuzunu ve  domateslerini( kabuğunu soyup küp küp doğrayarak) iç harca ilave ediyoruz.

Domatesler suyunu çekince ocağı kapatıyoruz.

Üzerine kıyılmış maydonozu ilave ediyoruz.  

Soğuyan patlıcanları fırın kabına yerleştirip, ortalarına bütün iç harcı paylaştırıyoruz.

Üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarıp, suyunu çekene dek pişiriyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder