HAŞLANMIŞ TAVUKLU KARNIYARIK
MALZEMELER
2 orta boy
soğan
4 diş sarımsak
5-6 adet yeşil
sivri biber
3 adet orta boy
domates
10 dal maydonoz
Haşlanmış 1
adet göğüs ve 1 adet baget eti
1’er tatlı
kaşığı kırmızı toz biber, pulbiber
2 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
karabiber
5 yemek kaşığı
zeytinyağı
6 adet kemer
patlıcan
Kızartmak için
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı
sıcak su
YAPILIŞI
Patlıcanları
sadece bir yüzünden şerit şeklinde soyuyor ve ortasına uzunca çizik atıyoruz.
Kızgın yağda
arkalı önlü kızartıyoruz.
Patlıcanları
soğuması için bekletiyoruz.
Bu arada soğanları,
sarımsakları, biberleri küçük küçük doğrayığ zeytinyağında kavuruyoruz.
Üzerine ince
kıyılmış (kıyma gibi) haşlanmış tavuk etlerini ilave edip 5-6 dakika
kavuruyoruz.
Ardından
baharatlarını, tuzunu ve domateslerini(
kabuğunu soyup küp küp doğrayarak) iç harca ilave ediyoruz.
Domatesler
suyunu çekince ocağı kapatıyoruz.
Üzerine
kıyılmış maydonozu ilave ediyoruz.
Soğuyan
patlıcanları fırın kabına yerleştirip, ortalarına bütün iç harcı
paylaştırıyoruz.
Üzerine 1 su
bardağı sıcak suyu ekleyip önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarıp, suyunu
çekene dek pişiriyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder