17 Kasım 2012 Cumartesi

ISPIT (ZILBIT, HODAN, KALDIRIK) KAVURMASI





ISPIT (ZILBIT, HODAN, KALDIRIK) KAVURMASI
MALZEMELER
1 büyük kuru soğan
6 diş sarımsak
2 adet pırasa
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kiloluk konserve ıspıt ya da taze ıspıt
1 taze acı biber
Yarım çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 buçuk çay kaşığı tuz

YAPILIŞI
Yağda küp küp doğranmış soğanı, pırasaları ve sarımsakları kavuruyoruz.

Üzerine salçayı ekleyip bir iki kez çeviriyoruz.

En son yıkayıp, suyunu süzdüğümüz  konserve ıspıtları, kırmızı toz biber ve tuzunu ekleyip 15-20 dk kavuruyoruz.
Arzuya göre üzerine yumurta da kırabilirsiniz.
AFİYET OLSUN  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder