ISPIT (ZILBIT, HODAN, KALDIRIK) KAVURMASI
MALZEMELER
1 büyük kuru soğan
6 diş sarımsak
2 adet pırasa
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kiloluk konserve ıspıt ya
da taze ıspıt
1 taze acı biber
Yarım çorba kaşığı domates
salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz
biber
1 buçuk çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Yağda küp küp doğranmış
soğanı, pırasaları ve sarımsakları kavuruyoruz.
Üzerine salçayı ekleyip bir
iki kez çeviriyoruz.
En son yıkayıp, suyunu
süzdüğümüz konserve ıspıtları, kırmızı
toz biber ve tuzunu ekleyip 15-20 dk kavuruyoruz.
Arzuya göre üzerine yumurta
da kırabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder