TEL ŞEHRİYELİ TARHANA ÇORBASI
MALZEMELER
3 çorba kaşığı
tarhana
1 su bardağı
tavuk suyu
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı
tel şehriye
4 çorba kaşığı
sıvıyağ
Yarım çorba
kaşığı domates salçası
1 iri diş
dövülmüş sarımsak
Tuzu az gelirse
tuz katabilirsiniz. (Benim salçam ve tarhanam tuzluydu o yüzden hiç katmadım)
Üzerine kuru
nane
YAPILIŞI
Sıvıyağda
dövülmüş sarımsak, salçayı kavuruyoruz.
Üzerine
tarhanayı döküp 3-4 dakika daha kavuruyoruz.
Önce 1 bardak
soğuk suyu döküyoruz.
Sürekli
karıştırıyoruz.
Ardından kalan
suyu ve tavuk suyunu ilave edip sürekli karıştırıyoruz. (Sonradan eklenen sular
sıcak olabilir)
Kaynamaya
başlayınca içine tel şehriyeleri atıyoruz.
Tel şehriyeler
şişince servise hazırdır.
AFİYET
OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder