7 Aralık 2012 Cuma

TEL ŞEHRİYELİ TARHANA ÇORBASI





 
TEL ŞEHRİYELİ TARHANA ÇORBASI

MALZEMELER
3 çorba kaşığı tarhana
1 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı tel şehriye
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım çorba kaşığı domates salçası
1 iri diş dövülmüş sarımsak
Tuzu az gelirse tuz katabilirsiniz. (Benim salçam ve tarhanam tuzluydu o yüzden hiç katmadım)
Üzerine kuru nane

YAPILIŞI
Sıvıyağda dövülmüş sarımsak, salçayı kavuruyoruz.

Üzerine tarhanayı döküp 3-4 dakika daha kavuruyoruz.

Önce 1 bardak soğuk suyu döküyoruz.

Sürekli karıştırıyoruz.

Ardından kalan suyu ve tavuk suyunu ilave edip sürekli karıştırıyoruz. (Sonradan eklenen sular sıcak olabilir)

Kaynamaya başlayınca içine tel şehriyeleri atıyoruz.

Tel şehriyeler şişince servise hazırdır.
AFİYET OLSUN  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder