3 Mart 2013 Pazar

YALANCI KAPAMA(KIRKLARELİ)







YALANCI KAPAMA(KIRKLARELİ)
MALZEMELER
Yarım  su bardağı pirinç
Yarım  su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
3 adet büyük boy  patates
1 büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Kuru biber
6 yemek kaşığı sıvıyağ
 
YAPILIŞI
Kuru soğanı doğrayıp, sıvı  yağ ile pembeleşene kadar kavuruyoruz. 
3 adet patates soyulup iri iri dilimliyoruz.

Pembeleşen soğanlara patatesleri ve  domates salçasını ilave edip  biraz soteliyoruz.

Bu sırada pirinç ve bulguru birleştirip, güzelce yıkayıp, süzüyor ve patateslere ilave ediyoruz.

1 su bardağı sıcak su döküp, 1’er çay kaşığı pul biber, karabiber, kırmızı toz biber,tuz ve  1 çorba kaşığı nane ile  lezzetlendiriyoruz.

Patatesler yumuşayana kadar tencerede pişirmeye devam ediyoruz.

 Yemeği fırın tepsisine döküp, üzerine kuru biberler yerleştiriyoruz.

2 su bardağı daha  su ekleyip ortalama 200 derecedeki fırında pişiriyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder