YALANCI KAPAMA(KIRKLARELİ)
MALZEMELER
Yarım su bardağı pirinç
Yarım su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
3 adet büyük boy patates
1 büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Kuru biber
6 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Kuru soğanı doğrayıp, sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavuruyoruz.
1 büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Kuru biber
6 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Kuru soğanı doğrayıp, sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavuruyoruz.
3 adet patates soyulup iri iri dilimliyoruz.
Pembeleşen soğanlara patatesleri ve domates salçasını ilave edip biraz soteliyoruz.
Bu sırada pirinç ve bulguru birleştirip, güzelce yıkayıp, süzüyor ve
patateslere ilave ediyoruz.
1 su bardağı sıcak su döküp, 1’er çay kaşığı pul biber, karabiber, kırmızı
toz biber,tuz ve 1 çorba kaşığı nane ile
lezzetlendiriyoruz.
Patatesler yumuşayana kadar tencerede pişirmeye devam ediyoruz.
Yemeği fırın tepsisine döküp,
üzerine kuru biberler yerleştiriyoruz.
2 su bardağı daha su ekleyip ortalama 200 derecedeki fırında
pişiriyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder