MERCİMEK KÖFTESİ
MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek(mercimekleri
haşlamak için 5 su bardağı su)
1 su bardağı ince bulgur
1 orta boy kuru soğan
1’er çorba kaşığı domates ve
biber salçası
2 diş sarımsak
Yarım demet maydonoz
Yarım demet yeşil soğan
1-2 dal taze nane (arzuya göre)
1 limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Yıkadığımız mercimekleri suda
iyice yumuşayana kadar pişirip, ocağı kapatıyoruz.
Üzerine bulguru döküp
karıştırıyor ve ağzını kapatıp bulgurun kabarmasını bekliyoruz.
Diğer tarafta ince doğrağımız
kuru soğanı ve sarımsakları yağda pembeleşene dek kavurup, salçalarını da
ekliyoruz hepsini 1-2 dk çeviriyoruz.
Karabiberi ve tuzuyla birlikte
salça sosunu mercimekli bulgurumuza ilave ediyoruz.
En son ince doğranmış
yeşilliklerimizi ve limon suyunu da ekleyip, yoğuruyor ve köfte şeklini veriyoruz.
Marulla birlikte servise
hazırdır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder