11 Mart 2013 Pazartesi

MERCİMEK KÖFTESİ




MERCİMEK KÖFTESİ

MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek(mercimekleri haşlamak için 5 su bardağı su)
1 su bardağı ince bulgur
1 orta boy kuru soğan
1’er çorba kaşığı domates ve biber salçası
2 diş sarımsak
Yarım demet maydonoz
Yarım demet yeşil soğan
1-2 dal taze nane (arzuya göre)
1 limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI
Yıkadığımız mercimekleri suda iyice yumuşayana kadar pişirip, ocağı kapatıyoruz.
Üzerine bulguru döküp karıştırıyor ve ağzını kapatıp bulgurun kabarmasını bekliyoruz.
Diğer tarafta ince doğrağımız kuru soğanı ve sarımsakları yağda pembeleşene dek kavurup, salçalarını da ekliyoruz hepsini 1-2 dk çeviriyoruz.
Karabiberi ve tuzuyla birlikte salça sosunu mercimekli bulgurumuza ilave ediyoruz.
En son ince doğranmış yeşilliklerimizi ve limon suyunu da ekleyip, yoğuruyor ve köfte şeklini veriyoruz.
Marulla birlikte servise hazırdır.
AFİYET OLSUN  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder