3 Mart 2013 Pazar

DAMAT PAÇASI (EDİRNE)




DAMAT PAÇASI (EDİRNE)
MALZEMELER
1 adet tavuk but
3 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Nane
 
YAPILIŞI
1 adet tavuk butunu 4 su bardağı suda  haşlayıp, didikliyoruz.
Fırın tepsisini yağlayıp,  3 adet yufkayı  iri iri parçalayarak tepsiye yerleştiriyoruz.
Ortalama 180-200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
2 bardak tavuk suyunu yufkaların üzerine döküp, tekrar fırına veriyoruz.
Sosu için 1 bardak tavuk suyunu ve yoğurdu  tencereye alıp, 3 yemek kaşığı un ekleyip koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Pişen sosa 3 diş ezilmiş sarımsak ekliyoruz.
Tavuk suyunu çeken yufkaları fırından alıp, üzerlerini didiklenen etlerle kaplıyoruz.
Etlerin üzerine de sos döküyoruz.
Sosuyla buluşan yemeği tekrar fırına veriyoruz.
Üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
1 yemek kaşığı tereyağında 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber kızdırıp, fırından çıkan yemeğin üzerine gezdiriyoruz. AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder