AŞURE AYINDA YAPMIŞ OLDUĞUM
FAKAT TARİFİNİ PAYLAŞMAKTA BAYAĞI GEÇİKTİĞİM AŞURE TARİFİML
AŞURE
MALZEMELER
Yarım kg aşurelik buğday
1 buçuk kg toz şeker
1 su bardağı fındık içi
1 su bardağı sarı çekirdeksiz üzüm
1 kase haşlanmış kuru fasulye
1 kase haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı pirinç
1 su bardağı ceviz içi
Yarım çay bardağı kuş üzümü
15 adet kuru kayısı
6 adet kuru incir
Yarım kg aşurelik buğday
1 buçuk kg toz şeker
1 su bardağı fındık içi
1 su bardağı sarı çekirdeksiz üzüm
1 kase haşlanmış kuru fasulye
1 kase haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı pirinç
1 su bardağı ceviz içi
Yarım çay bardağı kuş üzümü
15 adet kuru kayısı
6 adet kuru incir
1 adet elma
1 adet nar
1 adet portakalın kabuğu
1-2 yemek kaşığı tarçın
8-10 tane kuru karanfil
1 adet nar
1 adet portakalın kabuğu
1-2 yemek kaşığı tarçın
8-10 tane kuru karanfil
YAPILIŞI
Buğdayı akşamdan yıkayıp üstünü dört parmak geçecek
kadar su koyup bir taşım kaynatıyoruz.
Kaynayınca altını kapatıp kabarması için üstünü
örtüp sabaha kadar bekletiyoruz.
Sabah nohut ve fasulyeyi haşlıyoruz.
Fıstık,fındık, ve sarı üzümü ayrı ayrı kaselerde
suya koyuyoruz bir saat kadar bekletiyoruz ki sarı suları çıksın.
Kayısı ve inciri ayrı ayrı küçük küçük doğrayıp şekerli suyla biraz
kaynatıyoruz.
Bekleyen buğdayın altını yakıp bir litre su
katıyoruz.
Pirinci, fındık, ve üzerine karanfil batırdığımız
elmayı ve küçük küçük doğradığımız portakal kabuklarını katıp
kaynatmaya başlıyoruz.
Kaynamaya başlayınca sırasıyla kayısı , nohut ,
fasulye,üzüm,elmayı ilave ediyoruz bir müddet daha kaynatıyoruz iyice
kaynayınca fındıklar fıstıklar biraz yumuşayınca şekeri ilave ediyoruz.
Bu arada en son incirleri atıyoruz ki aşureyi
karartmasın.
Şeker eriyip buğdayla özleşip suyu koyulunca pişmiş
demektir altını kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
Daha sonra kaselere paylaştırıp tarçın serpip
çekilmiş ceviz ,kuşüzümü ve nar ile süslüyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder