27 Temmuz 2013 Cumartesi

FIRINDA ETLİ TÜRLÜ







FIRINDA ETLİ TÜRLÜ

MALZEMELER
250 gr kuşbaşı dana eti
4 orta boy patates                
3 orta boy  patlıcan
6 sivri biber
1 büyük kuru soğan
3 diş sarımsak
1 orta boy domates
Yarımşar yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
5  yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su (yemeğin üzerini 2 parmak çıkacak kadar)

YAPILIŞI
Öncelikle tereyağ ve sıvıyağımızda etimizi kavuruyoruz. (kendi suyunu salıp çekene kadar)
Ardından ince doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip 2 dakika kavurduktan sonra küp doğranmış sebzelerimizi de ilave edip yaklaşık 10 dakika kavuruyoruz.
Rengi dönüp solan sebzelere kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi, salçaları, tuzunu ilave ediyoruz.
Birkaç kez hepsini karıştırıp kavurduktan sonra üstünü iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip yaklaşık 15- 20 dakika tencerede pişiriyoruz.
Tenceredeki pişmeye yakın yemeğimizi tek kişilik güveç kaplarına paylaştırıp fırınlıyoruz.
En yüksek dereceye ayarlanmış fırında da 15- 20 dakika pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder