6 Eylül 2013 Cuma

KIBRIS TATLISI

KIBRIS TATLISI
MALZEMELER
4 yumurta
1 nescafe fincanı şeker
1 nescafe fincanı galeta unu
1 nescafe fincanı hindistan cevizi
Yarım nescafe fincanı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık

Şerbeti için
2 nescafe fincanı şeker
2 nescafe fincanı  su

Kreması için
Yarım litre süt
Yarım nescafe fincanı şeker
Yarım nescafe fincanı nişasta
1 paket krem şanti + yarım su bardağı süt

YAPILIŞI
Şerbet soğuk tatlı sıcak olacağından öncelikle şerbeti ölçülerine göre hazırlıyoruz.  1-2 damla limon suyu koyuyor ve soğumaya bırakıyoruz.
Yumurtaları şekerle beraber çırpıyor, sıvıyağ ve vanilya ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Hindistan cevizi ve galeta ununu ekliyoruz.
En son dövülmüş ceviz veya iri doğranmış fındığı ekleyip dikdörtgen  veya yuvarlak fırın tepsisine  alıp  önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişiriyoruz.
Fırından çıkar çıkmaz soğumuş şerbetle ıslatıyoruz.
Kreması için süt, şeker ve nişastayı bir tencerede pişiriyoruz.
Soğuyunca yarım su bardağı ile çırpılmış krem şantiyi kremaya ilave ediyoruz. Üstteki kremanın hafif olmasını istiyorsanız sadece 2 paket krem şantiyi 2 su bardağı süt ile çırpıp tatlının üstüne sürebilirsiniz. Ya da sadece muhallebi yapıp dökebilirsiniz.
Her şey bittikten sonra en üste hindistan cevizi serpip servis ediyoruz.
Galeta unlu tatlı olarak da adlandırılan lezzetli ama bir o kadar da hafif olan Kıbrıs tatlısı çayla beraber tüketilecek mükemmel bir tatlıJ.

AFİYET OLSUN .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder