KIBRIS TATLISI
MALZEMELER
4 yumurta
1 nescafe fincanı şeker
1 nescafe fincanı galeta unu
1 nescafe fincanı hindistan cevizi
Yarım nescafe fincanı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
Şerbeti için
2 nescafe fincanı şeker
2 nescafe fincanı su
Kreması için
Yarım litre süt
Yarım nescafe fincanı şeker
Yarım nescafe fincanı nişasta
1 paket krem şanti + yarım su bardağı süt
YAPILIŞI
Şerbet soğuk tatlı sıcak olacağından öncelikle şerbeti
ölçülerine göre hazırlıyoruz. 1-2 damla
limon suyu koyuyor ve soğumaya bırakıyoruz.
Yumurtaları şekerle beraber çırpıyor, sıvıyağ ve
vanilya ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Hindistan cevizi ve galeta ununu ekliyoruz.
En son dövülmüş ceviz veya iri doğranmış fındığı ekleyip
dikdörtgen veya yuvarlak fırın tepsisine
alıp önceden ısıtılmış fırında 200
derecede pişiriyoruz.
Fırından çıkar çıkmaz soğumuş şerbetle ıslatıyoruz.
Kreması için süt, şeker ve nişastayı bir tencerede
pişiriyoruz.
Soğuyunca yarım su bardağı ile çırpılmış krem şantiyi
kremaya ilave ediyoruz. Üstteki kremanın hafif olmasını istiyorsanız sadece 2
paket krem şantiyi 2 su bardağı süt ile çırpıp tatlının üstüne sürebilirsiniz.
Ya da sadece muhallebi yapıp dökebilirsiniz.
Her şey bittikten sonra en üste hindistan cevizi serpip
servis ediyoruz.
Galeta unlu tatlı olarak
da adlandırılan lezzetli ama bir o kadar da hafif olan Kıbrıs tatlısı çayla
beraber tüketilecek mükemmel bir tatlıJ.
AFİYET OLSUN .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder