BAKLAVA BÖREK
MALZEMELER
1
paket baklavalık yufka(800gr)
2
yumurta
2
su bardağı süt
2
çay bardağı sıvıyağ
1
çay kaşığı kabartma tozu
İç
harcı için:
500gr
beyaz peynir
Yarım
demet maydonoz
Üzeri için: Çörekotu,
susam
YAPILIŞI
Yumurtaları,
sütü, sıvıyağ ve kabartma tozunu karıştırıyoruz.
Böreği
yapacağımız tepsiyi yağlıyoruz.
1
adet baklavalık yufkayı üzerine serip, üzerine hazırlanan harçtan 1- 2 kaşık
sürüyoruz.
Daha
sonra ikinci yufkayı da iri parçalara ayırarak koyuyor ve üzerine harçtan
gezdiriyoruz.
7-8
adet yufka için bu işlemi tekrarlıyoruz.
Ardından
hazırlanan peynirli harcın üçte birini koyuyoruz.
7-8
adet yufka ile işlemi tekrarlıyor ve peynirli harçtan tekrar koyuyoruz.
Üçüncü
kez peynirli harcı koyduktan sonra tekrar parçalayarak 8-10 yufka daha
koyuyoruz.
Bütün
bu işlemlerde harçtan gezdirmeyi ihmal etmiyoruz.
En
üstü için de 4-5 tane yufkayı bütün olarak harcını sürerek yerleştiriyoruz.
En
üstüne kalan yağlı sosu gezdirip, çörek otu ve susam serpiyoruz.
180
derecelik fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
AFİYET
OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder