17 Ocak 2014 Cuma

BAKLAVA BÖREK

BAKLAVA BÖREK
MALZEMELER
1 paket baklavalık yufka(800gr)
2 yumurta
2 su bardağı süt
2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı için:
500gr beyaz peynir
Yarım demet maydonoz
Üzeri için: Çörekotu, susam


YAPILIŞI
Yumurtaları, sütü, sıvıyağ ve kabartma tozunu karıştırıyoruz.
Böreği yapacağımız tepsiyi yağlıyoruz.
1 adet baklavalık yufkayı üzerine serip, üzerine hazırlanan harçtan 1- 2 kaşık sürüyoruz.
Daha sonra ikinci yufkayı da iri parçalara ayırarak koyuyor ve üzerine harçtan gezdiriyoruz.
7-8 adet yufka için bu işlemi tekrarlıyoruz.
Ardından hazırlanan peynirli harcın üçte birini koyuyoruz.

7-8 adet yufka ile işlemi tekrarlıyor ve peynirli harçtan tekrar koyuyoruz.


Üçüncü kez peynirli harcı koyduktan sonra tekrar parçalayarak 8-10 yufka daha koyuyoruz.
Bütün bu işlemlerde harçtan gezdirmeyi ihmal etmiyoruz.
En üstü için de 4-5 tane yufkayı bütün olarak harcını sürerek yerleştiriyoruz.
En üstüne kalan yağlı sosu gezdirip, çörek otu ve susam serpiyoruz.
180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder