BÜLBÜL KONAĞI
MALZEMELER
125 gr tereyağı ya da
margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta(birinin
sarısı üzerine sürmek için ayrılacak) (yalnız
fotoğraflarda ben süremedim ayırmayı unutup içine katmışımJ)
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra
şekeri
bir fiske tuz
1 paket vanilya
yarım paket kabartma
tozu
Aldığı kadar un (
kulak memesi yumuşaklığındaJ)
Şerbeti için
3 su bardağı su
3 buçuk su bardağı şeker
yarım limon suyu
YAPILIŞI
Hamur malzemeleriyle
yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamuru merdaneyle
yarım cm kalınlığında açıyoruz.
Bir su bardağı
yardımıyla keserek daireler elde ediyoruz.
Bu dairelerin
yarısının orta kısmını bir gazoz ya da şişe kapağı yardımıyla keserek simit şekli veriyoruz.
Bir yuvarlak hamur bir
simit şeklinde aralarına yumurta sürerek, hamuru üst üste dizip içi
boş yuvalar elde ediyoruz.
Ortadaki yuvalara
ceviz dolduruyoruz.
175 derecelik fırında
hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Sıcak şerbete ılık
tatlılardan atıp kevgirle hafifçe şerbete bastırıyoruz.
1 dakika bekletip
çıkarıyoruz.
Hepsine aynı işlemi
uyguladıktan sonra tepsiye diziyoruz.
Kalan şerbeti
tatlıların üzerine gezdiriyoruz.
Şerbetlerini tamamen
çeken tatlıları soğuyunca servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder