11 Ocak 2014 Cumartesi

BÜLBÜL KONAĞI


BÜLBÜL KONAĞI
MALZEMELER
125 gr tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)  (yalnız fotoğraflarda ben süremedim ayırmayı unutup içine katmışımJ)
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
bir fiske tuz
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ( kulak memesi yumuşaklığındaJ)
Şerbeti için
3 su bardağı su
3 buçuk  su bardağı şeker

yarım limon suyu



YAPILIŞI
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açıyoruz.
Bir su bardağı yardımıyla keserek daireler elde ediyoruz.
Bu dairelerin yarısının orta kısmını bir gazoz ya da şişe kapağı yardımıyla  keserek simit şekli veriyoruz.
Bir yuvarlak hamur bir simit şeklinde aralarına yumurta sürerek, hamuru üst üste dizip içi boş  yuvalar elde ediyoruz.
Ortadaki yuvalara ceviz dolduruyoruz.
175 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Sıcak şerbete ılık tatlılardan atıp kevgirle hafifçe şerbete bastırıyoruz.
1 dakika bekletip çıkarıyoruz.
Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsiye diziyoruz.
Kalan şerbeti tatlıların üzerine gezdiriyoruz.
Şerbetlerini tamamen çeken tatlıları soğuyunca servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder