SODALI KREP
MALZEMELER
2 Yumurta
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 buçuk su
bardağı süt
1 şişe soda
2 yemek kaşığı yağ
2 su bardağına yakın un
YAPILIŞI
Sıvı malzemeleri derince bir kaba alıp karıştırıyoruz.
Tuzunu atıyor,
unu eleyerek sıvı malzemelere ekliyoruz.
Boza kıvamında bir hamur olmalı ki içi pişerken hamur
kalmasın. Teflon tavamızı hafifçe yağlayarak pişiriyoruz.
İyice ısınmış tavaya bir kepçe krep hamurundan döküp,
eğerek; hamurun tavanın her yerine ulaşmasını sağlıyoruz.
Altı pişen krebin üst kısmında hamur görüntüsü
kaybolacaktır. Bu esnada bir spatula yardımıyla krebimizi çeviriyoruz.
Krebimizi pişirirken orta ateşi tercih etmeliyiz.
Krepleri reçelle, peynirle, krem çikolatayla veya arzu ettiğiniz herhangi bir malzemeyle
beraber tüketebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
NOT: Un, yumurta , bardak farklılıkları hamurun kıvamında küçük değişikliklere
yol açabilir. Eğer kıvam akışkan olmazsa, azıcık daha su ilave edebilirsiniz.
İnanın çok
lezzetli oluyor!J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder