15 Ocak 2014 Çarşamba

SODALI KREP

 SODALI KREP
MALZEMELER
2 Yumurta
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 buçuk  su bardağı süt
1 şişe soda
2 yemek kaşığı yağ
2 su bardağına yakın un
YAPILIŞI
Sıvı malzemeleri derince bir kaba alıp karıştırıyoruz. Tuzunu atıyor,
unu eleyerek sıvı malzemelere ekliyoruz.
Boza kıvamında bir hamur olmalı ki içi pişerken hamur kalmasın. Teflon tavamızı hafifçe yağlayarak pişiriyoruz.
İyice ısınmış tavaya bir kepçe krep hamurundan döküp, eğerek; hamurun tavanın her yerine ulaşmasını sağlıyoruz.
Altı pişen krebin üst kısmında hamur görüntüsü kaybolacaktır. Bu esnada bir spatula yardımıyla krebimizi çeviriyoruz.
Krebimizi pişirirken orta ateşi tercih etmeliyiz.
Krepleri reçelle, peynirle, krem çikolatayla  veya arzu ettiğiniz herhangi bir malzemeyle beraber tüketebilirsiniz.
AFİYET OLSUN 
NOT: Un, yumurta , bardak farklılıkları hamurun kıvamında küçük değişikliklere yol açabilir. Eğer kıvam akışkan olmazsa, azıcık daha su ilave edebilirsiniz.
İnanın çok lezzetli oluyor!J


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder